Maison Josepha

RESIDENTIE MAISON JOSEPHA

Maison Josepha is genaamd naar de vroegere eigenares Josepha ook wel "de juffrouw" genoemd. Josepha was een ingetogen maar erg innemende dame die naast haar job als juffrouw erg genoot van verre reizen en de rust die de natuur en de dieren haar gaven in haar uitgestrekte tuin. De ingetogenheid en rust hebben ze proberen terug te brengen in het project.

Maison Josepha wordt opgericht in een hedendaagse maar tijdloze architectuur met toepassing van duurzame materialen. De sobere bouwstijl is gecombineerd met een gevelsteen, Wienerberger brons rustiek, die rust en warmte uitstraalt.

Er is bewust gekozen voor een kleinschalig project waarin slechts 4 units zijn ondergebracht. Op het gelijkvloers bevindt zich de handelsruimte en een gelijkvloers appartement met tuin. Het volledige eerste en tweede verdiep omvatten elk slechts 1 woonunit. Elke unit heeft dus zijn eigen verdieping om er voor te zorgen dat er licht kan binnengebracht worden langs de 4 zijden van het gebouw. Zo creëert men appartementen met een huis- en ruimtegevoel. Er is een lift voorzien in het gebouw die naast de trappenhal toegang verleend tot het eerste en tweede verdiep.

Het appartement op de eerste verdieping is een luxeappartement met een oppervlakte van 159m². Langs de 4 zijden is er optimaal gebruik gemaakt van de lichtinval. Het appartement bestaat uit een inkomhal met gastentoilet en vestiaire. Vanuit de inkomhal komt men in de eetkamer terecht die de verbinding vormt tussen de keuken aan de voorzijde van het gebouw en de zithoek aan de achterzijde. De zithoek is voorzien van een 3-wandige gashaard. Vanuit de eethoek heeft men enerzijds toegang tot een ruim zuidgericht terras van 65m² dat deels overdekt is en anderzijds toegang tot het nachtgedeelte. Het nachtgedeelte omvat de nachthal, een badkamer met ligbad, inloopdouche en tweede toilet en 2 ruime slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot het overdekte buitenterras en heeft een oppervlakte van 15m². De slaapkamer aan de voorzijde heeft een oppervlakte van 16m². Vanuit de keuken is er toegang tot de berging en een extra ruimte ( bureau ) met aanpalend terras.

Het appartement op de tweede verdieping heeft een oppervlakte van 104m². Via de inkomdeur kom je terecht in de open keuken met keukenwand en eiland. Deze keuken is in open verbinding met de eetruimte en de zithoek die zich uitstrekt van de voor- tot de achterzijde. Via de keuken en eetplaats is er toegang tot een terras van 16m² met adembenemend zicht op de achterliggende natuur. Vanuit de zitruimte is er toegang tot de nachthal. Het nachtgedeelte omvat de nachthal, een badkamer met inloopdouche en toilet en 2 ruime slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een oppervlakte van 16m², deze aan de voorzijde heeft een oppervlakte van 12,6m².

Aan de voorzijde van het gebouw is er een overdekte uitbreiding voorzien. Deze uitbreiding omvat enerzijds een overdekte berging/fietsenstalling horend bij de appartementen op eerste en tweede verdieping. Zo heeft elk appartement toegang tot hun afgesloten private bergruimte van 1,6m x 2,6m, perfect geschikt voor bijvoorbeeld de stalling van fietsen en afvalbakken. De overdekte uitbreiding loopt door tot aan de inkomdeur, zodat eigenaars steeds beschermd van weersomstandigheden hun bergruimte kunnen bereiken. Anderzijds omvat de overdekte uitbreiding een overdekte parkeerruimte horend bij het luxeappartement op de eerste verdieping. Er is gekozen om geen ondergrondse parkeerruimte te voorzien en in te zetten op een luxe afwerking van het gebouw zelf.

  

Maison Josepha is een landelijk kleinschalig woonproject gelegen in Berbroek, een deelgemeente van Herk-De-Stad grenzend aan Spalbeek, Stevoort en Lummen. Deze locatie is zorgvuldig uitgekozen vanwege de goede ligging. Men is op 10 minuten op het knooppunt Klaverblad in Lummen. Op 10 minuten rijden bevindt zich eveneens de oprit van de autosnelweg in Halen richting Brussel en Leuven. Centrumstad Hasselt is op 10 minuten bereikbaar en centrumstad Leuven op 35 minuten. Maison Josepha bevindt zich langs de verbindingsweg Hasselt-Diest, de N2, op 500m afstand tot de lagere school en op 200m afstand tot het openbaar vervoer. Het kruispunt dat zich op 200m afstand bevindt grenzend aan de bushalte wordt ongeveer gelijktijdig met de bouw van Maison Josepha heraangelegd met een groene middenberm, een nieuw geluidsdempend wegdek en verkeerslichten. Aan de tuinzijde van Maison Josepha kijkt u uit op landbouwgebied gelegen tussen Spalbeek en Berbroek. Het verre zicht over de weides en velden is een extra troef die het gemakkelijk bereikbare koppelt aan het landelijke gevoel van rust. Via een landwegje is er toegang tot de achterliggende velden. Zo kan u al wandelend genieten van de natuur rondom.

Het gelijkvloerse appartement heeft een private inkom met vestiaire, nachthal met 1 slaapkamer, toilet, badkamer, berging, en een door-zon-leefruimte met open keuken. Deze grondgebonden wooneenheid hebben een ruim zuid-gericht terras en een private tuin.

Het appartement op verdieping 1 heeft een private inkom met vestiaire, nachthal met 2 slaapkamers, toilet, badkamer, berging en een leefruimte met open keuken en een ruim zuid-gericht terras (deels overdekt.

Het appartement op verdieping 2 heeft een private inkom met vestiaire, nachthal met 2 slaapkamers, toilet, badkamer, berging en een door-zon-leefruimte met open keuken aan een ruim zuid-westgericht terras.

Alle private + gemeenschappelijke ruimtes voldoen aan de kwaliteitsvoorschriften an de vigerende woonverordening. De toegankelijkheid voor mindervaliden in de appartementen is verzekerd door middel van 1 ruime gemeenschappelijke inkomhal, rekening houdend met opstelruimtes voor rolstoelen en een rolstoel-toegankelijke lift.

Meer info te verkrijgen via 0475 250 172